PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKYBRNO A OKOLÍ HANÁ LITOVELSKÉ POMORAVÍ NÍZKÝ JESENÍK HRUBÝ JESENÍK ŠUMPERK OKRES JESENÍK HLAVNÍ STRANA OKRES PŘEROV OKRES PROSTĚJOV OKRES OLOMOUC ŠUMPERK OKRES JESENÍK ČESKÁ REPUBLIKA
Neděle 17.08.2025
VYHLEDÁVÁNÍ
  Vyhledávací centrum
Krajský REJSTŘÍK
ZÁKLADNÍ INFORMACE
  Olomoucký kraj
Zajímavosti kraje
Města a obce
Euroregiony
Mikroregiony a sdružení
Pohádkové regiony
Sdružení a spolky
AKTUALITY A AKCE
  Aktuality a zprávy
Kalendář akcí v kraji
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference
LÁZEŇSTVÍ
TURISTIKA A VOLNÝ ČAS
KULTURA, ZÁBAVA, SPORT
FOLKLÓR A TRADICE
PŘÍRODA A JEJÍ OCHRANA
UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, motoresty
Penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Další stravování
Gastronomické speciality
OBCHOD A SLUZBY
  Služby motoristům
Služby
Obchod
Nákupní centra
PODPORA PODNIKÁNÍ
  Investiční příležitosti
Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Finanční sektor a pojištění
Nemovitosti k prodeji
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba

Návrh nápojového lístku sekt baru [ Vinařství ]

Návrh nápojového lístku sekt baru

Sestavit nápojový lístek specializovaného odbytového střediska je skutečná výzva odborně zdatnému personálu. Základní rada je jednoduchá: nejdříve formulujte klíč, podle kterého lístek zkonstruujete.

Sám bych uvažoval takto: Mám za úkol sestavit nápojový lístek sekt baru v českém prostředí. Jeho dominantou tedy musí být šumivá vína českého původu, dále šumivá vína ostatní (včetně nízkoalkoholických šumivých nápojů) a konečně další sortiment nápojů v určitém pořadí. Nesmím zapomenout ani na míšené nápoje s šumivým vínem. Přidržím se zásady, že vína po sklenkách předcházejí vínům podávaným v láhvích, že produkty suché předcházejí polosuchým a sladkým a produkty lokální mají přednost před dovozem. Konečně vzpomenu na standardní řazení nápojového lístku,
tj.: Kořeněná vína a aperitivní speciality * Míšené nápoje (v tomto případě kromě těch, jež uvažují šumivá vína) * Vína bílá, růžová a červená * Vína de-zertní * (Vína šumivá - ta jsou již v čele lístku!) * Likéry * Destiláty * Nealkoholické nápoje * Piva * Teplé nápoje * a upravím je pro specializované středisko.

Lístek by pak mohl ve své úvodní specializované části vypadat například takto:

Česká šumivá vína:

Louis Girardot brut 0,15 l
Château Radyně brut 0,15 l
Bohemia Regia brut 0,15 l
Bohemia Regia sec 0,15 l
Bohemia Sekt demi sec 0,15 l
Cuvée Charmante 0,15 l
Château Belveder demi sec červené 0,15 l

Louis Girardot brut 0,75 l
Château Radyně brut 0,75 l
Bohemia Regia brut 0,75 l

Bohemia Regia sec 0,75 l

Bohemia Sekt demi sec 0,75 l
Cuvée Charmante 0,75 l

Bohemia Sekt rosé demi sec 0,75 l
Château Belveder demi sec červené 0,75 l

Perlivá vína:

Frizzante 0,75 l

Nízkoalkoholické šumivé nápoje:

Avanti (Clasic, Light, Rosé, Royal Cassis) 0,75 l

Šampaňská vína:

Italská spumanti:

Jiná šumivá vína:

Míšené nápoje s šumivým vínem:

Champagne Cocktail
Kir Royal
Mimóza

French 75
Bellini
On Your Toes
Death In The Afternoon
Chicago
Creole Cocktail
Ritz
Black Velvet

Pick Me Up
I.B.U.

Bowle:

Badminton
Studená kachna (Kalte Ente)
Ananasová bowle

(A dále podle klíče uvedeného výše: míšené nápoje s šumivým vínem a šumivá vína se ovšem již neopakují.)

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.bohsekt.cz

Typ záznamu: Vinařství
AKTUALIZACE: uživatel č. 705 org. 2, 16.03.2004 v 11:30 hodin
Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
FOLKLORNÍ AKCE A FESTIVALY
TURISTIKA