PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKYBRNO A OKOLÍ HANÁ LITOVELSKÉ POMORAVÍ NÍZKÝ JESENÍK HRUBÝ JESENÍK ŠUMPERK OKRES JESENÍK HLAVNÍ STRANA OKRES PŘEROV OKRES PROSTĚJOV OKRES OLOMOUC ŠUMPERK OKRES JESENÍK ČESKÁ REPUBLIKA
Pondělí 11.08.2025
VYHLEDÁVÁNÍ
  Vyhledávací centrum
Krajský REJSTŘÍK
ZÁKLADNÍ INFORMACE
  Olomoucký kraj
Zajímavosti kraje
Města a obce
Euroregiony
Mikroregiony a sdružení
Pohádkové regiony
Sdružení a spolky
AKTUALITY A AKCE
  Aktuality a zprávy
Kalendář akcí v kraji
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference
LÁZEŇSTVÍ
TURISTIKA A VOLNÝ ČAS
KULTURA, ZÁBAVA, SPORT
FOLKLÓR A TRADICE
PŘÍRODA A JEJÍ OCHRANA
UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, motoresty
Penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Další stravování
Gastronomické speciality
OBCHOD A SLUZBY
  Služby motoristům
Služby
Obchod
Nákupní centra
PODPORA PODNIKÁNÍ
  Investiční příležitosti
Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Finanční sektor a pojištění
Nemovitosti k prodeji
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba

Josef Matějka, Hovězí maso Matějka [ Regionální výrobce nebo produkt ]

Josef Matějka, Hovězí maso Matějka

Josef Matějka hospodaří s rodinou na 140 hektarech orné půdy a 40 hektarech luk. Farmu v Barchově založil jeho otec v roce 2004. Pustili se do chovu skotu francouzského plemene montbeliard. Jedná se o uzavřený obrat stáda. Znamená to, že si telata vykrmí do jateční váhy tím, co sami vypěstují.

Prioritou je na farmě produkce mléka, ale v posledních letech se zaměřili také na vlastní „bourárnu“ a prodej masa lidem přímo ze dvora. Porážku zvířat zajišťuje řeznictví Francouz ve Skupicích. Maso je veterinárně ošetřeno. Josef Matějka si udělal kurz pro práci na jatkách, a proto si může maso zpracovávat sám do balíčků po 5 a 10 kilogramech přímo na farmě.

Aktuální složení balíčků a data porážky jsou dopředu zveřejněna na Facebook profilu farmy Matějka a lidé si mohou učinit objednávku. Farma k prodeji nabízí i vnitřnosti, takže se zužitkuje celé zvíře. Před vyzvednutím objednávky na farmě dávají zpětně zákazníkovi vědět, kdy bude připravena k odběru.

Certifikát ŽELEZNÉ HORY regionální produkt pro své hovězí maso může farma Matějka používat od jarní certifikace v roce 2025.

Mléko prodávají ve všední dny od 16.00 do 18.00 hodin a víkendy od 17.00 do 18.00 hodin. Maso poráží dvakrát až třikrát do měsíce. Všichni, kdo si přijdou pro mléko či maso, se mohou na farmě podívat na krávy i telátka, která právě mají. Chloubou farmy jsou starokladrubští koně na dvoře.

Kontakt

Farma Matějka – Josef Matějka 
Barchov 18 • 530 02 Pardubice
tel.: 739 293 182
1-12Prodej ze dvoratelefone-mailFacebook

Josef Matějka, Hovězí maso Matějka

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Další objekty v okruhu do

AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 02.07.2025 v 10:26 hodin
Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
FOLKLORNÍ AKCE A FESTIVALY
TURISTIKA