PO RUSSKI POLSKI FRANCAIS DEUTSCH ENGLISH ČESKY HANÁ LITOVELSKÉ POMORAVÍ NÍZKÝ JESENÍK HRUBÝ JESENÍK ŠUMPERK OKRES JESENÍK HLAVNÍ STRANA OKRES PŘEROV OKRES PROSTĚJOV OKRES OLOMOUC ŠUMPERK OKRES JESENÍK ČESKÁ REPUBLIKA
Středa 23.01.2019
VYHLEDÁVÁNÍ
  Vyhledávací centrum
Krajský REJSTŘÍK
ZÁKLADNÍ INFORMACE
  Olomoucký kraj
Zajímavosti kraje
Města a obce
Euroregiony
Mikroregiony a sdružení
Pohádkové regiony
Sdružení a spolky
AKTUALITY A AKCE
  Aktuality a zprávy
Kalendář akcí v kraji
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference
LÁZEŇSTVÍ
TURISTIKA A VOLNÝ ČAS
KULTURA, ZÁBAVA, SPORT
FOLKLÓR A TRADICE
PŘÍRODA A JEJÍ OCHRANA
UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, motoresty
Penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Další stravování
Gastronomické speciality
OBCHOD A SLUZBY
  Služby motoristům
Služby
Obchod
Nákupní centra
PODPORA PODNIKÁNÍ
  Investiční příležitosti
Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Finanční sektor a pojištění
Nemovitosti k prodeji
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba

ÚTERNÍ GLOSY 11.12.2018

Miroslava Macka

Vánoce se kvapem blíží a Vy máte možnost zakoupit Vašim milým a blízkým v každém knihkupectví (nebo si nechat zaslat domů) zajímavý a praktický dárek, naši inspirativní kuchařku ke čtení i vaření „Labužníkem na plný úvazek“.

Jako drobný vánoční dárek Vám posíláme jeden z našich receptů.
Petra Macková Hrochová a Miroslav Macek


Bramborový salát dle Miroslava Macka

500 g salátových brambor (používáme žlutomasou německou odrůdu Sieglinde, ta z rašelinišť kolem Dunaje je zcela nepřekonatelná!)

1 středně velké nakyslé jablko (nejlépe Coxova reneta)

40 g kořenové petržele

40 g celerové bulvy

2 maličké sterilované okurky (corniche)

25 g libové vařené šunky

3 vrchovaté lžíce kysané smetany

2 lžíce kvalitní majonézy

sůl, černý pepř, citronová kůra



Brambory a kořenovou zeleninu uvaříme a pokrájíme na drobné kostky, okurky na tenké plátky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a též pokrájíme na kostičky. Šunku pokrájíme na drobné proužky. Poměrně dosti osolíme, dle chuti opepříme a přidáme trochu citronové kůry.

Nakonec přidáme kysanou smetanu a majonézu, vše lehce, ale důkladně promícháme a ponecháme v chladu 10 - 12 hodin odležet.

Doporučené víno: pokud k salátu zvolíte rybu, pak středně těžký Riesling z Wachau nebo z Kremstalu, když si vyberete řízek, tak doporučujeme Grüner Veltliner z Weinviertlu

DALŠÍ INFORMACE: MACEK Miroslav (1944)
Zveřejněno 11.12.2018
Copyright 1998-2019 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
FOLKLORNÍ AKCE A FESTIVALY
TURISTIKA